Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
Mohács: Trianon 100
Korlátozásokkal, de május 4-étől (hétfőtől) ismét kinyitja kapuit városunk hulladékudvara
(2020-05-04 2020-05-31)


Korlátozásokkal, de május 4-étől
(hétfőtől) ismét kinyitja kapuit
városunk hulladékudvara

Több, mint egy hónapja már, hogy a szolgáltató Dél-Kom Nonprofit Kft. közleményben tudatta: a kialakult járványhelyzet veszélyeire tekintettel, továbbá a feladatellátási kockázat mérséklése érdekében meghatározatlan ideig szünetelteti a mohácsi lakossági hulladékudvar nyitvatartását. 

Tekintettel azonban arra, hogy ugyanezen okból a korábban meghirdetett lomtalanítás is elmaradt, egyre többen jelezték önkormányzatunknak, hogy a feleslegessé vált holmijak tárolása mind több gondot okoz számukra. Hasonló jelzések érkeztek azoktól is, akik a rendszeresen felgyülemlő zöldhulladékuktól szeretnének megszabadulni. Ezen észrevételek nyomán Csorbai Ferenc polgármester nemrég egyeztetést kezdeményezett a szolgáltatóval, a jelek szerint nem eredménytelenül. Ma, április 30-án érkezett válaszlevelében a Dél-Kom Nonprofit Kft. – egyebek mellett – az alábbiakat rögzíti:

„Jelen helyzetre való tekintettel a zöld-, illetve a kommunális hulladékgyűjtő zsákok vásárlási lehetőségét, valamint a zsákok kiszállítását nem áll módunkban biztosítani, ezért az ingatlanhasználók a háztartásban keletkezett zöldhulladékot, illetve a szőlőhegyi ingatlanhasználók a háztartásban keletkezett kommunális hulladékot a szállítási napra bármilyen (1 db, maximum 110 liter űrmértékű) zsákban kihelyezhetik.

Általános információk
a zöldhulladék gyűjtéséről:
– az ágnyesedék (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak) kévébe kötegelve, a fűkaszálék, falomb pedig műanyag zsákba kerüljön kihelyezésre;
– amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű anyag kerül, a Dél-Kom Nkft. munkatársainak a kihelyezett növényi részeket nem áll módjában elszállítani;
– a zsákolást és kötegelést csak úgy szabad elvégezni, hogy az szóródásmentesen alkalmas legyen a kézi emelésre, rakodásra a közterület tisztán tartása érdekében;
– a kötegeléshez kizárólag lebomló zsineg használható (műanyag és fém drót nem megengedett);
– a zsák megrakodása, terhelése alkalmazkodjon a zsák vastagságához, súlya a 20 kg-ot ne haladja meg.

Lényeges változás, hogy a tájékoztatás szerint az ügyfelek az Eszéki úti létesítmény szolgáltatásait május 4-étől (azaz jövő hétfőtől) az alábbi korlátozások figyelembevételével újra igénybe vehetik:

– a mohácsi hulladékudvarban csak zöld- és lomhulladékot vesznek át, 
– a szolgáltatás korlátozásának időtartama alatt a hulladékudvarban a komposzt- és a hulladékgyűjtő edények értékesítése egyaránt szünetel.”


Elérhetőség:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-05-25 - 2020-06-30
Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
2020-06-04 - 2020-06-04
Mohács: Trianon 100

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!