Feketén-fehéren: igen jól léptek | 2018-04-10


Feketén-fehéren: igen jól léptek

A sportág sakk, melynek megyei egyéni diákolimpiai versenyét ez évben Mecseknádasdon rendezték meg a közelmúltban. A megméretésről szép eredményekkel térhettek haza a Brodarics Iskola tanulói. Tíz indulójuk közül hárman is kiharcolták az országos döntőben való indulás jogát. Eredmények:

II. korcsoport, fiúk:
8. Palatinus András, 11. Hauk Gergő
II. korcsoport, lányok:
1. Bajnáczki Alexandra, 4. Boczor Mariann
III. korcsoport, fiúk: 3. Jánics Richárd,
5. Roselinszky Dániel, 6.  Omacht Áron
III. korcsoport, lányok: 3. Lencz Kinga
IV. korcsoport, fiúk: 1. Burgstaller András
IV. korcsoport, lányok: 1. Palatinus Dóra

Az utóbbi kilenc évben hatszor nyerte meg a Brodarics a megyei versenyt a felsős fiúk csapatversenyében. Emellett szép egyéni sikereket is elértek az iskola diákjai. Harmadik alkalommal lett brodás a legjobb általános iskolás sakkozó a megyében a negyedik korcsoportos fiúk kategóriájában.

Nem sokkal később szintén Mecseknádasdon rendezték meg a sakk csapatok Baranya megyei diákolimpia döntőjét. A jól sikerült egyéni verseny után a Brodarics Iskola mind a négy kategóriában indított csapatot. Visszafogott értékelés, hogy az együttes „jól szerepelt”, hiszen a rajthoz állt tizennégy tanuló mindegyike arany- vagy ezüstéremmel tért haza! A legnagyobb sikert a felsős fiúk érték el, akik mind az öt rivális csapatot legyőzve lettek elsők. A mieink: Burgstaller András, Jánics Richárd, Roselinszky Dániel, Schivánovits Martin. A másik győztes gárda az alsós lányoké, akiknek szintén sikerült maguk mögé utasítaniuk valamennyi riválisukat. Aranyérmeseink: Bajnáczki Alexa, Boczor Mariann és Pfeiffer Szofi (ő „idegenlégiós”, a Széchenyi Iskola diákja). Ez a két alakulat képviseli majd megyénket a szombathelyi országos döntőben. Az alsós fiúk és a felsős lányok második helyére ugyancsak büszke az iskola. Ezüstérmes kvartettünk a Hauk Gergő, Palatinus András, Schivánovits Andor, Lakatos Dániel összetételben szerepelt. A szintén második helyen végzett lányok triója: Lencz Kinga, Szentmártoni Zsófia, Orbán Anna.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő nevelőnek,
Szatmári Imre tanár úrnak!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2018-12-14 - 2019-04-28
Kettős kiállítás nyílik a moziban
2019-01-22 - 2019-09-07
Késze az idei, városi nagyrendezvények naptára
2019-02-25 - 2019-03-25
Kiállítás A kommunizmus áldozatainak emléknapján (meghívó)
2019-03-18 - 2019-03-22
Önt is várjuk óvodanyitogató hetünkre!...
2019-03-30 - 2019-03-30
A hetedik(en) Te magad légy! (sárkányhajó-viadal)

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!