Dunai panorámával, Baranya legimpozánsabb rendezvényterme már készül | 2019-05-14


Dunai panorámával,
Baranya legimpozánsabb
rendezvényterme már készül


A gyárkémény napóraként mutatja
majd az idő múlását


Az egykori selyemgyár műemlék épületei új funkciót kapva kelnek életre Dombai Gyula tervei és a Munkás-Butykó Kft. generálkivitelező dolgozóinak munkája révén a program szerint jövő év augusztusára.
– A régmúlt ipartechnológiája helyén olyan modern létesítmény fog állni, ami nem csupán ötvözi a múltat a jelennel, de az elkészült impozáns tervek alapján akár évszázadokig szolgálja a város lakóit és az ide érkező turistákat – mondta Szekó József Mohács újabb, nagyszabású beruházása projektindító rendezvényén.

A barnamezős, vagyis egy meglévő, de felhagyott ipari terület rehabilitációjával készülő létesítmény kivitelezésének kezdése alkalmából tartott tájékoztatón a polgármester elmondta, hogy a munkálatokra az önkormányzat pályázattal elnyert 800 milliós, vissza nem térítendő támogatása nem fedezi a várható költségeket. Az ütemezett munkálatokhoz mintegy 107 milliós többletforrásra lesz szükség, amire újabb pályázatot nyújtott be az önkormányzat, ám akkor sem lesz „leszegényített” a beruházás, ha nem jön az utólag igényelt összeg – az esetben a város a fejlesztési tartalékából fedezi a szükséges kiadásokat.
Amint arról már korábban hírt adtunk, a városképet meghatározó, Duna-parti főépület emeleti csarnokában egy több mint 400 fő befogadására alkalmas, kulturális események, konferenciák, lakodalmak, bálok lebonyolítására ideális rendezvénytermet alakítanak ki. A reprezentatív terem méretei és panorámája alapján a megye legimpozánsabb létesítménye lehet, melynek földszintjén egyebek mellett idegenforgalmi iroda- és üzlethelyiségek kapnak helyet.

A régi gubóraktár blokkjában Technológiai és Innovációs Központ létesül. Itt a szakképzést is segítve az informatikával, a programozással és a robotikával ismerkedhetnek meg a fiatalok, de a legkisebb korosztály számára szintén hasznos időtöltést nyújtó foglalkozások szervezhetők.
A külső környezetet zöldfelületek, térburkolat és utcabútorok teszik harmonikussá. A gyerekek játszótere mellett a felnőtteknek szenior játszótér is készül. Díszvilágítást kap a környezet, míg a közbiztonságot szolgálva térfigyelő kamerarendszert is felszerelnek.
– A gyárkémény marad, melynek árnyéka egy napóra mutatójaként fogja jelezni a pontos időt, míg a Busójárás itt is felbukkan majd. A város védjegyének számító hagyomány egyik leglátványosabb mozzanatát örökíti meg egy szoborcsoport, mely a víz közelsége miatt stílszerűen a busók csónakos dunai átkelését ábrázolja – jelentette be Szekó József a tájékoztatón.

Berta Mária


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-05-25 - 2020-06-30
Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
2020-06-04 - 2020-06-04
Mohács: Trianon 100

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!