Flottafrissítés | 2020-02-11


Flottafrissítés 

Időszerűvé vált az önkormányzat gépjárműparkjának fiatalítása. A mindennapok biztonságosabb és gördülékenyebb munkavégzése érdekében egy új mikrobuszt és egy platós kisteherautót vásárolt városunk. A most lecserélt járművek egyike tizenegy éves volt és 250 ezer kilométert futott, a régi tehergépkocsit pedig tizenhét évvel ezelőtt állították hadrendbe, és új tulajdonosa feltehetően már csak alkatrészenként tudja hasznosítani. 

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere a Városháza épülete előtt megtartott átadón hangsúlyozta: a felszereltségükben és műszaki megoldásaikban is a kor elvárásainak megfelelő járművek megvásárlását nem volt értelme tovább halogatni, ráadásul ezek a frissen üzembe helyezett gépkocsik a környezetet is jóval kevésbé terhelik.
El kellett köszönnünk a régi gépjárműparkunktól és újra kellett cserélni, mert az állapotuk, a fenntartási és szervizelési költségeik már időszerűvé tették a flotta fiatalítását. Az új mikrobusz és platós teherautó a régi járműveknél sokkal biztonságosabb közlekedést és munkavégzést tesz lehetővé, károsanyag- kibocsátásukkal pedig sokkal kevésbé terheljük a környezetünket.
Az átadón elhangzott: a most lecserélt 9 személyes mikrobusz tizenegy éves volt és több százezer kilométert futott, a hátsó részébe például a fűtés sem volt bevezetve.
A régi, fix platós tehergépkocsit tizenhét évvel ezelőtt állították hadrendbe, melyet új tulajdonosa feltehetően már csak alkatrészenként tudja hasznosítani.
Az új jármű már billenő platóval rendelkezik és megfelel a megnövekedett feladatmennyiség ellátására, így csökkentve a felesleges fuvarköltségeket is.
A Városháza épülete előtt megtartott átadón Csorbai Ferenc aláhúzta: a felszereltségükben és műszaki megoldásaikban is a kor elvárásainak megfelelő járművek megvásárlását nem volt értelme tovább halogatni, valamint a frissen üzembe helyezett gépkocsik beszerzésének a döntésénél a klímatudatosság is kiemelt szerepet játszott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-07-18 - 2020-07-18
Július 18-án: ismét kézműves vásár!
2020-10-12 - 2020-10-12
Filmslágerekkel indul a színházi ősz

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!