Egy idős mohácsi hölgyet szintén becsaptak az „unokázós” csalók | 2020-07-24


Egy idős mohácsi hölgyet
szintén becsaptak
az „unokázós” csalók 

Mohácson eddig nem volt jellemző, hogy gátlástalan személyek mások jóhiszeműségét kihasználva az úgynevezett unokázós trükköt vessék be. A minap sajnos ez is megtörtént

Az eset részleteiről a Mohácsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója számolt be. Ernsztné Csáki Melindától megtudtuk: július 14-én a délelőtti órákban egy idős hölgyet felhívott egy férfi, aki a néni fiának adta ki magát, azt állítotva, hogy balesetet okozott, az ötmillió forintos kárt pedig azonnal meg kell térítenie. A férfi folyamatosan tarttatta a vonalat a sértettel, hogy annak esélye se legyen másnak telefonálni, amíg állítólagos kollégája megérkezik a pénzért. A kétségbeesett asszony, ha nem is a teljes összeget, de hárommillió forintot összeszedett és átadott a banda egyik tagjának. 

A bűnügyi előadó kérdésünkre kifejtette, az idős emberek a váratlan stresszhelyzetben csak a felmerült probléma megoldására törekszenek, de még ha fel is tűnik nekik, hogy más a „bajba került hozzátartozó” hangja, a hívó fél a kétkedést a vonal rossz minőségére hivatkozva gyorsan eloszlatja. 

A rendőr százados az esettel kapcsolatban megjegyezte: ha valakit ilyen vagy hasonló történettel hívnak fel, azonnal szakítsa meg a beszélgetést és jelezze a rendőrségnek, illetve telefonáljon a szóban forgó családtagnak, hogy meggyőződhessen arról, tényleg szüksége van-e segítségre. Készpénzt, értéket azonban semmi esetre se adjon át ismeretleneknek, tekintettel arra, hogy a rendőrség soha nem kér pénzt.

A főelőadó hozzátette továbbá: az időseknek érdemes ügyelniük arra, hogy nyilvános helyen, rendelőben, tömegközlekedési eszközön ne említsék idegeneknek vagy idegenek előtt családi és anyagi körülményeiket. 

Ezúton is nyomatékosan kérünk mindenkit, beszéljen szépkorú hozzátartozójával, ismerősével, és hívja fel a figyelmét az ilyen típusú csalásokra. A komoly pénzveszteség mellett ezek a cselekmények rendszerint súlyos lelki megrázkódtatást is okoznak a jóhiszemű időseknek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-08-03 - 2021-01-19
Komédia lesz a harmadik, bérletes előadás
2020-08-06 - 2020-09-04
"Engedem, hadd..." (Metzing Eszter kiállítása)
2020-10-12 - 2020-10-12
Filmslágerekkel indul a színházi ősz

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!