Jövő hétfőn irtják ismét a szúnyogokat | 2020-07-29

 
Jövő hétfőn irtják
ismét a szúnyogokat


Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén hamarosan földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor – kapta a tájékoztatást Mohács Város Önkormányzata a Szerocor Konzorciumtól.
A figyelemfelhívás rögzíti továbbá: a kezelés augusztus 3-án (hétfőn) lesz, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezést 4-ére (vagy 5-ére) halasztják, ugyanebben a napszakban.
Az alkalmazandó készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A szer a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. 
Bár most földi irtásra kerül sor, Mohács Város Önkormányzata kérelmezte az Országos Katasztrófavédelemnél, hogy Mohácson és környékén is végezzenek légi szúnyoggyérítést. 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-07-10 - 2021-01-19
Színházi ősz: Lehár: A mosoly országa
2020-08-03 - 2021-01-19
Komédia lesz a harmadik, bérletes előadás
2020-08-06 - 2020-09-04
"Engedem, hadd..." (Metzing Eszter kiállítása)
2020-10-12 - 2020-10-12
Filmslágerekkel indul a színházi ősz

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!