A Római Katolikus Plébánia hírei | 2021-03-22


A Római Katolikus
Plébánia hírei

Továbbra is lehet a csekkekből vinni, amelyek a bejáratnál találhatók és a postán befizetni vagy átutalással rendezni az egyházközségi hozzájárulást. Előre is köszönjük mindenkinek, aki befizetésével támogatja plébániánk és templomaink zavartalan működését.

A március 14-ei vasárnappal bezárólag tartott a katolikus templomainkban országszerte az élelmiszer-gyűjtés a szegények javára. A Szent Antal-perselybe helyezett adományok is ezt a célt szolgálják. A nagy Forzában az előző hétvégén volt gyűjtés, köszönjük a Karitász munkatársainak és a fiataloknak, akik több mint 400 kg élelmiszert gyűjtöttek össze. Ugyancsak köszönettel tartozunk azoknak, akik a Szent Ferenc Óvodába hozták el adományaikat. 

A Pécsi Egyházmegyében a miséket az előírások betartásával,  püspök atya döntése alapján meg lehet tartani hétköznap és vasárnap egyaránt, tehát templomaink nem zárnak be. Akik valamilyen okból nem tudnak eljönni, továbbra is este 6 órakor a Mohácsi TV-n kapcsolódhatnak be a szentmisénkbe.

Húsvét előtt lesz lehetőség az általános feloldozásra, de ebben az részesülhet, aki egyébként is gyónhatna, tehát szentáldozáshoz járulhat és feltétele a szándék, hogy később amikor lehet, akkor az illető meggyónja a bűneit. Erre az általános feloldozásra a hónap utolsó szombatján és vasárnapján, virágvasárnap kerül sor az összes templomban. Előtte készüljünk rá, gondoljunk a bűneinkre és indítsuk fel a bánatot a gyónás szándékával, amit, majd ha lehetőség lesz, meg is kell tennünk.
Csak azokhoz a betegekhez megyünk, akiknek súlyos az állapota és kérik a betegek szentségét, a többiekhez a húsvéti időben látogatunk el, amennyiben a járványhelyzet ezt engedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2021-04-08 - 2021-04-20
Lakossági tájékozatató 2021.04.08.

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!