Bemutatta képviselőjelöltjét A Mi Hazánk | 2021-03-22


PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK 2022

Bemutatta képviselő-
jelöltjét A Mi Hazánk 

Bár a következő évi, általános országgyűlési választásoktól még több, mint egy év választ el bennünket, A Mi Hazánk mozgalom úgy gondolta, nem vár tovább, színre lép, hogy bemutassa jelöltjeit. Mohácson Toroczkai László, a politikai tömörülés országos elnöke március 10-én ismertette meg az érdeklődőkkel Bernáth Csillát.

– A Mi Hazánk mozgalom valamennyi, mind a 106 egyéni választókerületben önállóan indít jelöltet a jövő tavaszi választásokon. Ezzel – jelen állás szerint – az egyetlen párt leszünk 2022-ben, amely ily módon méreti meg magát, hiszen mind a Fidesz-KDNP, mind a balliberális ellenzék egyaránt közös listával készül – kezdte mondandóját a Toroczaki László. – Meggyőződésünk, hogy szükség van egy harmadik útra, mert például rajtunk kívül senki sem beszél azokról a gazdasági következményekről, melyek kapcsán a Világgazdasági Fórum elnöke, egyenesen úgy fogalmaz, hogy „új világrend” van születőben. A politikus aláhúzta: valamennyi jelöltjük feddhetetlenül méreti meg magát, egyikük kezéhez-személyéhez sem tapadnak sem közpénzek, sem korrupciógyanús ügyek. A vendég hozzátette: országjáró körútján maga mutatja be a helyi jelölteket, városunkban Bernáth Csillát, aki Baranya 3-as kerületében fog elindulni.

A mohácsi választók előtt nem ismeretlen, az őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként elinduló, háromgyermekes, élelmiszertechnológus mérnök hölgy elmondta: az elmúlt 30 év honi belpolitikáját elemezve azt látjuk, mind inkább kétpólusúvá váltak a hazai viszonyok, ezért is van szükség egy harmadik útra. Úgy vélte, rengeteg tabukérdés létezik, amely kerülendő mindkét oldalon. Ide sorolható többek között az önálló nemzetgazdaság problémaköre, ők például a nagyobb cégek helyett kisebb volumenű ipari, gazdasági szereplőket tartanának kívánatosnak. Célszerűbbnek látnák a helyben működő üzemeket, azok dolgozóit, s a szintén helyben gazdálkodó családokat helyzetbe hozni. Az előállított profitot így nem a multik vinnék ki az országból, hanem az helyben maradna – húzta alá. Elhangzott: kevés szó esik arról, hogy a helyi vállalkozások, a piac nem külföldi szereplői miként szenvedik el a járvány okozta gazdasági kiesést.

Kiemelte: nem vírustagadók és nem oltásellenesek, de az indokolatlan lezárásokat ellenzik, az ország nem mehet csődbe, a gazdaságnak működnie kell, s a veszélyeztetett rétegek védelmével meg kell akadályozni a képzett munkaerő, s a gyermekeink külföldre vándorlását. A jelölt kifogásolta azt is, hogy vírusügyben nincs az érintett szakemberek bevonásával zajló, megfelelő társadalmi párbeszéd. Fájónak tartja, hogy a kormányzat által preferált szakértőkétől eltérő véleményeket hangoztatókat házkutatásokkal, folyamatos vegzálással igyekeznek hitelteleníteni, elhallgattatni.

A mozgalom számára változatlanul középpontban áll az abortusz-kérdés – hallhattuk. Bernáth Csilla úgy vélte, hosszú évek alatt sem volt fontos a parlamentnek a „szívhang-törvény” elfogadása. Kifejtette: pártjuk számára az emberi élet a fogantatással kezdődik. Azt nem tagadják, hogy egyes esetekben indokolt lehet az abortusz, de a születendő gyermeknek adni kell egy esélyt, hogy világra jöhessen, „megszólítva” anyját. Külföldi tapasztalatok ugyanis azt mutatják: ha az állapotos, ám az anyává válástól elzárkózó hölgyek „kötelezően” meghallgatják magzatuk szívhangját, igen nagy hányaduk mégis a szülés mellett dönt. Hazánkban e pillanatban évente „mohácsnyi” lélekszámú kisgyermeket vetet el az „anyukája”, holott e törvény révén nagyrészük megmenthető lenne – húzta alá Bernáth Csilla.

Bár a többi jelöltről még nem kaptunk hírt, a Fidesz-KDNP-s Dr. Hargitai János újbóli indulása valószínűsíthető. A honatya a Mohács 500 program mellett a híd- és kikötőépítés ügyében szeretne munkálkodni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2021-04-08 - 2021-04-20
Lakossági tájékozatató 2021.04.08.

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!