Heteken belül újra kinyit a Szent János Hotel | 2021-10-12


ÖT ÉVIG KÖZÖSEN MŰKÖDTETI
A SZÁLLÓT AZ EGYHÁZMEGYE
ÉS ÖNKORMÁNYZATUNK

Heteken belül újra kinyit
a Szent János Hotel

December elején, de talán már november végén bejelentkezhet az első vendég a némileg hányatott sorsú, a kapuit hamarosan ismét megnyitó Duna-parti szálloda recepcióján. Egy nemrég aláírt megállapodás értelmében a Pécsi Egyházmegye és önkormányzatunk öt évig közösen működteti a hotelt, amelyet a későbbiekben meg is vásárolna a város.

Idén májusban már hírt adtunk Olvasóinknak a szálloda újbóli megnyitásával kapcsolatos tervekről. A friss fejleményekről Pávkovics Gábor tájékoztatta lapunkat:

– Valóban, új fejezet kezdődik az 1980-ban épült, korábban Hotel Csele néven működő, 2008-ban átépített, kívül-belül modernizált szálloda életében, s remélhetőleg olyan éveknek nézünk elébe, amelyek valamennyi, érintett fél megelégedésére szolgálnak – jegyzi meg a téma kapcsán polgármesterünk. Mint megtudtuk, magát az épületet a partner Pécsi Egyházmegye 100%-os tulajdonában lévő Maurus Kft. birtokolja. Az elmúlt hónapokban lezajlott tárgyalások során azonban Felföldi László püspökatya nyilvánvalóvá tette: az egyház a járvány miatti korlátozások nyomán tavaly tavasszal bezárt, folyamatosan veszteséget termelő szállót nem akarja tovább működtetni, erre sem anyagi forrásai, sem egyéb kapacitásai nincsenek.

– Persze, önkormányzatunknak nem feladata a szálláshely-létesítés és -fenntartás, s túl nagy anyagi terhet is jelentene számunkra, ha a Szent János Hotelt a magunk erejéből kellene újra megnyitni és működtetni – teszi hozzá Pávkovics Gábor. – Ezért az egyházmegyével – egy különleges, jogi forma keretében – olyan, öt évre szóló együttműködési megállapodást kötöttünk, amelyben ők adják az ingatlant, mi pedig gondoskodunk a fenntartásról, a működtetésről, szakképzett személyzetet szintén biztosítva a feladatok ellátásához. Az ötödik év végén megnézzük, a közös üzemeltetés milyen eredményt hozott, s akkor elszámol egymással az egyház és az önkormányzat. Természetesen minden eszközzel törekedni kell arra, hogy a szálló fenntartása, a vendégek fogadása hasznot, bevételt is hozzon a feleknek. 
A város első embere kitér arra is: külön fejtörést okoz a szálló éttermének esetleges megnyitása, a hotel vendégeinek jövőbeni étkeztetése.

– A november végi, december eleji nyitás után az első időszakban egyelőre csak reggeliző-modulról tudunk gondoskodni, ám a komplett catering-szolgáltatás, vagyis ebéd, vacsora és más étkezés, s egyéb, éttermi kínálat ügyében már megkezdtem a tárgyalásokat a vendéglátósszakma képviselőivel.
Polgármesterünk aláhúzta: az egyházmegyével folytatott egyeztetések során nyilvánvalóvá vált az is, hogy a püspökség hosszú távon nem óhajtja megtartani a szállót, inkább eladná azt. Önkormányzatunk pedig meg is venné.

– Mindennek részleteit már egy előszerződésben is rögzítettük – teszi hozzá Pávkovics Gábor, aki szerint a csataévfordulós Mohács 500 programhoz kapcsolódó fejlesztések keretében önkormányzatunk jó eséllyel tudna forrásokat szerezni a hotel megvásárlásához. Mi több, a városvezetés további támogatásokat igyekszik megszerezni a szálló korszerűsítéséhez, bővítéséhez – a közel másfél évtizede felújított épület műszaki állapota indokolttá is tenne némi ráncfelvarrást, modernizálást.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2021-09-10 - 2021-12-31
Mohácsi busórelikviák (kiállításmegnyitó)

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!