RSS
Mohács: Trianon 100
Hulladékkezelési közszolgáltatás: fokozatosan oldják fel a korlátozásokat
JELENTKEZÉS A MŰVÉSZETI ISKOLÁBA
XIV. Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalon (előzetes)


XIV. Mohácsi Képző- és Iparművészeti Szalon (előzetes) | 2020-05-29


XIV. MOHÁCSI KÉPZŐ-
ÉS IPARMŰVÉSZETI SZALON


Mohács nagy múltú, rangos képző- és iparművészeti életének megőrzése és fejlesztése érdekében, valamint a városban és vonzáskörzetében élő, illetve innen elszármazott amatőr és hivatásos művészek rendszeres bemutatkozási lehetőségének biztosítására


a PROGRAMIRODA MOHÁCS

2020. évben meghirdeti 

XIV. MOHÁCSI KÉPZŐ -
ÉS IPARMŰVÉSZETI SZALONT

A pályázaton részt vehet minden Mohácson és vonzáskörzetében élő, illetve innen elszármazott alkotó a képző- és iparművészet bármely ágában. 

Nem lehet nevezni népművészeti,
népi iparművészeti tárgyakkal!

A SZALONRA benyújtott munkákból hivatásos szakmai zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek a meghirdetők idén október-novemberben a Mohácsi Kossuth Filmszínház  – Teátrum emeleti kiállítótermeiben.
A zsűri által kiemelkedőnek ítélt művek alkotói rangsorolás nélküli különdíjban részesülnek. Közülük egy művész nyerheti el a fődíjat, mely önálló kiállítás rendezésének jogát jelenti. A kiállítás ideje alatt a bemutatott művekre a látogatók is szavazhatnak. Ez alapján a Szalon zárásakor a szervezők kiadják a közönségdíjat, amelynek jutalma szintén önálló kiállítás rendezése.
A kiállított munkákból katalógus készül, amelyben a tárlatra beválogatott alkotók egy-egy művének reprodukciója és a művész bemutatása, ars poeticája, címe szerepel. A művekkel egy időben beadandó szöveg nem lehet több 20 sornál (12-es betűméret, Times New Roman betűtípus, kb. 900 karakter) és e-mailben is beküldhető: vikarcsaba@mvgv.hu 

A SZALONRA maximum 5 darab, újonnan készült munkával lehet pályázni, amelyek nem szerepeltek még kiállításon. Méretbeli megkötés csak a keretezetlen paszpartuzott, a rendezők által biztosított üveg alatt kiállítandó képeknél van, ezek mérete:
50 cm x 40 cm, 50 cm x 70 cm és 70 cm x 100 cm. 

A SZALONRA előzetes jelentkezést szükséges benyújtani nevezési lap kitöltésével. A jelentkezési lapokat a Tourinform irodában (Széchenyi tér 1. – telefon: 505-515) lehet beszerezni és leadni augusztus 10-éig.


A MŰVEK BEADÁSI HATÁRIDEJE: szeptember 10.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2020-05-25 - 2020-06-30
Enyhülő korlátozások: hétfőtől ismét nyitnak az óvodák és a bölcsőde is
2020-06-04 - 2020-06-04
Mohács: Trianon 100

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!