Már igényelhető, használható a Mohács Kártya | 2022-01-10


DIGITÁLIS ÉS FIZIKAI FORMÁBAN IS LÉTEZIK

Már igényelhető, használható
a Mohács Kártya

Várják a kereskedők,
szolgáltatók jelentkezését is!


Tavaly ősszel már beszámoltunk Olvasóinknak arról, hogy képviselő-testületünk döntött az úgynevezett településkártya bevezetéséről. A szeptemberi tanácskozáson arról is határoztak: egy erre szakosodott informatikai vállalkozást bíznak meg az ehhez szükséges, konkrétan Mohácsra „szabott” városi applikáció megalkotásával. Az eltelt negyedévben elkészült ennek alapváza, feltöltötték a kapcsolódó tartalmakat, majd párhetes teszt következett, amelyben a Városháza néhány munkatársa és a Tourinform iroda vett részt. A kipróbálás során felmerült hibákat, hiányosságokat a fejlesztők megszüntették, s az elvégzett módosítások után nemrég kialakult az applikáció végleges menürendszere, kinézete. Minden funkciója tervezetten működik, vagyis, lapunk megjelenése idején az alkalmazás immár élesben is használható, igénybe vehető. (Mivel a kezdet kezdetén vagyunk, a rendszernek lehetnek még gyerekbetegségei, változtatásra váró elemei: minden ezzel kapcsolatos jelzést, észrevételt, javaslatot az app@mohacs.hu e-mail-címre várnak.)

Korábban megírtuk: a városkártya a kapcsolódó rendelet tervezete szerint kétféle módon érhető el a lakosság számára: fizikai és digitális formában. Előbbi két helyen, a városházi Tourinform irodában és a Selyemgyár Kulturális Negyedben található Infoponton igényelhető. Nem kell hozzá más, mint személyi igazolványunk és lakcímkártyánk felmutatása. E változat egy bankkártya-méretű plasztiklapocska, mely a tulajdonosa nevére szól, vagyis át nem ruházható: előoldalán a kártya dizájnja látható, hátoldalán pedig a felhasználó neve és az ő profil linkjét tartalmazó QR-kód. A fizikai változat egyben digitális kártya is, amelyet a felhasználó a Mohács applikációban digitálisan szintén elérhet. Tudni kell, hogy az említett két helyen rögtön el is készítik ezt, amelyet 18 éven aluli személyek ugyancsak használhatnak, ám kizárólag valamelyik szülőjükkel vagy gondviselőjükkel együtt igényelhetik. A díját, 700 Ft-ot helyben és kizárólag készpénzzel lehet kifizetni. Mielőtt ezt az összeget Olvasóink egy része sokallani kezdené, eláruljuk, hogy egyszeri díjról van szó, amely a későbbi, háromévenkénti hosszabbítás során már nem terheli a kártyatulajdonosokat. Összehasonlításul: más településeken, városokban a kártya készítéséért 1.500 és 5.000 Ft közti összeget kérnek. Fontos ezen felül: adott szolgáltató – a visszaélések elkerülése érdekében – ellenőrizheti, hogy a kártyát felmutató személy valóban jogosult-e annak használatára.

Digitális kártyát – díjmentesen – a Mohács applikáción, a városkártya weboldalán (www.mohacsvaroskartya.hu) vagy személyes segítséggel a már említett kártyaértékesítési pontokon (Tourinform, illetve selyemgyári Infopont) igényelhetünk. Az Android- vagy iOS operációs rendszerű okostelefonok használóinak az igényléshez meg kell adniuk teljes nevüket, e-mail-címüket, egy szabadon választott jelszót és fel kell tölteniük a lakcímkártya lakóhelyet tartalmazó oldalát, mellyel igazolni tudják, hogy jogosultak a kártyára. Az oldal kezelőjének jóváhagyását követően a városkártya érvényessé válik, a feltöltött fotó a lakcímkártyáról a jóváhagyás pillanatában törlődik a szerverről. A digitális kártya ezután a Mohács applikációban érhető el.

A kártya különböző kedvezményekre jogosít a szolgáltatóknál (vagyis a kártyaelfogadó helyeken). Jelen pillanatban nyolc ilyen „hely” van a városban, a révátkelőtől az uszodáig, a könyvtártól a múzeumig. A kör nyilván jelentősen bővülni fog: ezúton is biztatjuk a kereskedőket, szolgáltatókat és másokat, hogy jelentkezzenek, hiszen az applikáción keresztül közvetlenül többezer kártyahasználót érhetnek el. Az érintettek háromféle üzleti csomagból választhatnak: a nulla forintos változat mellett évi 12.000 Ft + ÁFA, illetve 24.000 Ft + ÁFA opció alkotja a kínálatot. A szolgáltatók az önkormányzattal szerződnek, egy évre, amely a lejárta után természetesen meghosszabbítható. A részletekről az önkormányzat munkatársa, Bősz Gábor ad felvilágosítást az 505-523-as telefonszámon és a boszgabor@mohacs.hu e-mail-címen. 

A településkártya bevezetését megelőző előzetes hatástanulmány rávilágított: a kártya léte, használata városunkban is számos kedvező társadalmi, gazdasági és költségvetési hatást fejt ki, emellett erősíti a lokálpatriotizmust, a városlakók összetartozásának érzését. Az alkalmazásával kapcsolatban felmerülő kérdésekről, a használhatóság további kiterjesztéseiről, lehetőségeiről, a témával kapcsolatos fejleményekről, tapasztalatokról folyamatosan tájékoztatjuk Olvasóinkat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2022-01-13 - 2022-02-12
30 éves a Junior Art Alapítvány: bemutatkozik az új generáció (meghívó)
2022-01-27 - 2022-01-27
Évfordulós megemlékezés (január 27.)
2022-01-29 - 2022-01-29
Önt is várja a Vince-napi Bormustra!

Térfigyelő kamera
 
 
Városi TV Mohács
Üzenjen nekünk !!